27.09.2023

Сили оборони півдня ‒ про вороже корабельне угрупування, обстріли та втрати окупантів

Оперативна обстановка в зоні відповідальності Сил оборони півдня України залишається стабільно напруженою. У діях противника ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

Продовжуються переміщення сил та засобів між їх позиціями. Триває контрбатарейна боротьба, ворог активно застосовує тактичну авіацію.

Про це повідомили сьогодні Сили оборони півдня України. Військові також інформують про таке:

🔸Корабельне угруповання ворога розгорнуто в кількості восьми кораблів. Із них сім ‒ у Чорному та один ‒ в Азовському морях. Ракетоносії заведені в пункти базування.

Однак рівень ракетної загрози лишається високим. Щонайменше три ракетоносії споряджені і готові до виходу на бойове чергування.

Відстежуємо зміни в обстановці, інформуємо оперативно. За сигналами повітряної тривоги дійте зібрано і швидко, переходьте в укриття.

🔸За минулу добу ворог здійснив ракетний удар двома ракетами по місту Херсон, внаслідок чого двоє цивільних поранені, пошкоджено понад 20 будівель.

Вчора зранку балістичною ракетою «Іскандер-М» влучено по території промислового підприємства в Кривому Розі. Критичних руйнувань і жертв не зафіксовано.

🔸Чотири рази ворог атакував тактичною авіацією Херсонщину. По Херсону, Бериславу, Миколаївці та Ольгівці спрямовано сумарно 17 керованих авіабомб. Пошкоджено лікарню, близько трьох десятків приватних будинків, поранено 72-річну жінку.

Застосовуючи дрони, окупанти скинули чотири осколкові боєприпаси в населених пунктах Республіканець, Козацьке, Антонівка. Поранено співробітника поліції.

🔸Протягом доби ворог здійснив понад 90 артилерійських обстрілів з використанням близько 500 снарядів, у тому числі 10 обстрілів Херсону та Чорнобаївки. Внаслідок обстрілів 10 цивільних поранено, пошкоджено понад 30 будівель, декілька приватних будинків та автомобілів.

🔸У лісосмузі біля Благодатівки 49-річний чоловік збирав дрова та підірвався на невідомому вибуховому предметі. Потерпілий отримав мінно-вибухову травму, травматичну ампутацію стопи та вогнепальні уламкові поранення кінцівок.

🔸Сили оборони півдня продовжують виконання вогневих завдань. За минулу добу отримано підтвердження наступних втрат ворога:

‒ 10 окупантів;
‒ 3 гармати;
‒ 1 БТР;
‒ 1 одиниця автомобільної техніки.

Решта даних дорозвідується.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки