27.09.2023

«Ваш родич у госпіталі»: на Одещині затримали псевдоволонтерку, підозрювану в шахрайстві

«Ваш родич у госпіталі і потребує фінансової допомоги», ‒ за такою «легендою» виманювала гроші у рідних безвісти зниклих військовослужбовців ЗСУ мешканка Одещини, підозрювана в шахрайстві.

Про затримання псевдоволонтерки повідомили сьогодні в обласному управлінні поліції.

Викрили зловмисницю співробітники Управління протидії кіберзлочинам в Одеській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України спільно зі слідчими слідчого управління, за сприяння аналітиків управління кримінального аналізу ГУНП в Одеській області.

Фігурантка ‒ 32-річна мешканка Роздільнянського району. В березні вона організувала в соцмережах збір даних про зниклих безвісти українських захисників та їх близьких. Потому телефонувала родичам військових за номерами телефонів, які вони залишали під дописами із закликами допомогти розшукати рідних. Представлялась волонтеркою і повідомляла, що зниклих знайшли, вони живі, їм потрібна допомога.

Граючи на почуттях та довірі людей, розповідала, що члени їх родин знаходяться в госпіталі у Бахмуті та потребують грошей на лікування, харчування й транспортування у безпечне місце. Одразу ж просила скинути на її банківський рахунок кошти (суми коливалися від кількох сотень до кількох тисяч гривень). Отримані ж гроші використовувала на власні потреби.

Наразі поліцейські встановили чотирьох введених в оману громадян, які загалом перерахували жінці понад 9 тис. грн.

Зібравши достатньо доказів, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури повідомили фігурантці про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману чи зловживання довірою, тобто шахрайстві. На час слідства суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Покарання, передбачене законом, ‒ від штрафу чи виправних робіт до обмеження чи й позбавлення волі (строком до трьох років).

Слідство триває.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки