26.09.2023

Вночі російські терористи вкотре атакували південь Одещини

Протягом двох годин минулої ночі російські окупанти атакували ударними безпілотниками Одеську область, знову тероризуючи Подунав'я. Сили Протиповітряної оборони працювали надзвичайно напружено.

Більшість дронів збито. Загалом, за інформацією командування Повітряних сил ЗСУ, було зафіксовано пуски 38 ударних безпілотних апаратів «Shahed-136/131». На південні та центральні області України їх спрямували з російського Приморсько-Ахтарська та з мису Чауда (тимчасово окупований Крим).

Українські захисники знищили 26 дронів (з них 10 – на Одещині, шість – на Миколаївщині, по три – на Херсонщині та Кіровоградщині). Працювали наша винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи.

Як повідомили Сили оборони півдня України, ворог поцілив у припортову та прикордонну інфраструктуру Подунав’я.

Внаслідок нічної атаки пошкоджено зерносховища, адміністративні будівлі та вантажний автотранспорт приватних перевізників (близько 30 автівок). Шість фур зайнялися й вигоріли вщент. Пожежі оперативно ліквідовано рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Відео Головного управління ДСНС в Одеській області

Постраждали двоє чоловіків, водії вантажівок. Одному з них медичну допомогу надали на місці, другого з важкою травмою руки ушпиталили, проінформували в обласній військовій адміністрації.

Ще один наслідок нічної атаки на Одещину: тимчасово призупинено роботу міжнародного пункту пропуску «Орлівка». Йдеться про поромну переправу через Дунай «Орлівка – Ісакча» між Україною та Румунією.

Про це повідомила Держприкордонслужба, зазначивши, що зараз тут здійснюються стабілізаційні заходи, пропускні операції призупинено. Автотранспорт наразі переорієнтовано через найближчі пункти пропуску. «Ми повідомимо про відновлення пропускних операцій, а поки просимо обирати інші шляхи до Румунії», – закликають прикордонники.

Тим часом за процесуального керівництва прокурорів Ізмаїльської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Правоохоронці документують черговий воєнний злочин РФ. Огляд триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється.

Фото Головного управління ДСНС в Одеській області, Одеської обласної військової адміністрації, Одеської обласної прокуратури.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки