22.09.2023

До портів Великої Одеси прямують три балкери

«Поступово відновлюємо рух цивільних суден тимчасовим коридором», – повідомила сьогодні Адміністрація морських портів України.

Наразі одразу три балкери прямують під завантаження в порти Великої Одеси.

Це судна AZARA, YING HAO 01 та ENEIDA. Вони рухаються до портів Південний та Чорноморськ. Після завантаження понад 127 тис тонн української агропродукції та залізної руди балкери вирушать у напрямку Китаю, Єгипту та Іспанії.

Першими тимчасово встановленим ВМС ЗСУ коридором скористалися балкери RESILENT AFRICA та AROYAT, які експортували понад 20 тис тонн української агропродукції для країн Азії та Африки. Судна працюють під прапорами Ліберії та Палау, а їх екіпажі складаються з громадян Туреччини, Азербайджану, Єгипту та України. З порту Чорноморськ вони вийшли 19 вересня.

Раніше встановлений навігаційним дорученням ВМС ЗСУ коридор використовувався для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення Російської Федерації.

Так, з 15 серпня тимчасовим коридором пройшли п'ять суден: контейнеровоз JOSEPH SCHULTE, балкери PRIMUS, ANNA-THERESA, OCEAN COURTESY та PUMA.

Фото Адміністрації морських портів України.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки