14.09.2023

В Одесі та області – штормове попередження

Штормове попередження оголошене на завтра, 15 вересня, по Одесі та області. Гідрометеорологічний центр Чорного та Азовського морів прогнозує сильні пориви вітру та грозу.

Протягом доби очікується мінлива хмарність. Вночі в Одесі – без опадів, по регіону – місцями невеликий дощ. Вдень і в Одесі, і в області – короткочасний дощ, гроза.

Вітер вночі південно-західний, 9-14 м/с, пориви у 15-17 м/с, вдень північний, 9-14 м/с.

Нічна температура повітря в Одесі – 18-20, денна – 24-26 градусів. По області: вночі – 15-20, вдень – 24-29 градусів.

У зв'язку з погіршенням погодних умов Одеська мерія звертається до одеситів та гостей міста з проханням бути пильними, максимально обмежити переміщення та поїздки. Особливо це стосується літніх людей, дітей та вагітних жінок. Традиційне прохання: не залишати транспортні засоби під деревами та лініями електропередач, обережно пересуватися під деревами – внаслідок сильного поривчастого вітру можливе падіння гілок та кабелів.

Крім того, через шторм у Чорному морі посилюється мінна небезпека. Є висока вірогідність, що морські міни зірве з якорів та приб'є до берега, або ж вони дрейфуватимуть вздовж узбережжя, і можуть вибухнути. Побачивши міну (міни) або предмети, схожі на боєзапаси, чіпати їх в жодному разі не можна. Про небезпечну знахідку треба невідкладно повідомляти за номером 102.

* * *
Цілодобова медична швидка допомога – 103
Патрульна служба МВС України в Одесі – 102
Оперативний міський центр "Швидка комунальна допомога" – 15-01

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки