03.02.2023

Митників з Одещини підозрюють у вимаганні хабарів за пропуск гуманітарки для військових

В Одеській області в організації злочинних оборудок викрито посадовців митних постів «Одеса-порт» та «Білгород-Дністровський». Про це повідомила сьогодні Служба безпеки України.

За даними СБУ, підозрювані налагодили корупційну схему одержання грошей від волонтерів, які завозять в Україну гуманітарну допомогу для українських захисників.

За хабарі посадовці обіцяли перевізникам не створювати штучні перешкоди під час митного оформлення вантажів. Сума неправомірної вигоди становила від 500 доларів з одного транспортного засобу. Співробітники СБУ задокументували декілька епізодів отримання митниками грошової «винагороди».

Правоохоронці затримали головного державного інспектора митного поста «Одеса-порт» на передачі чергової суми хабаря. Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкція статті тягне за собою покарання позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Крім цього, вирішується питання про притягнення до відповідальності інших працівників керівної та інспекторської ланки митного поста. За обома фактами тривають розслідування для встановлення і притягнення до відповідальності всіх винних осіб. Слідство триває.

Фото СБУ.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки