19.10.2022

Завтра по всій Україні будуть вводитися обмеження постачання електроенергії

Завтра, 20 жовтня, по ВСІЙ Україні будуть вводитися обмеження постачання електроенергії. Із 7:00 до 23:00 її використання необхідно звести до мінімуму.

Це потрібно, аби спростити процес відновлення зруйнованої енергетичної інфраструктури, яка постраждала внаслідок атак російських терористів. Адже й сьогодні окупанти вчергове ракетними ударами зруйнували декілька генеруючих об’єктів енергетичної інфраструктури України. Влада наголошує, що до питання жорсткої економії українці мають поставитися серйозно, якщо цього не зробити, слід готуватися до тимчасових відключень.

Про це, зокрема, сказав і Президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні, підводячи підсумки дня:

– Протягом місяця збито 233 «Шахеди» і десятки ракет. Лише за сьогодні і лише на Київському напрямку знищено 10 іранських дронів. І ще 11 «Шахедів» збито завдяки воїнам повітряного командування «Південь». Дякую, хлопці, за чудову роботу! Є результати і на інших напрямках.

На жаль, є і влучання. Є нові пошкодження критичної інфраструктури. Цієї доби три енергетичні обʼєкти були знищені ворогом.

Зробимо все можливе, щоб відновити нормальні енергетичні можливості нашої країни. Але для цього потрібен час і наші з вами спільні зусилля. Завтра – ще більше, ніж раніше. Будуть розʼяснення і від керівників обласних адміністрацій, і від урядовців, але загалом потрібно вже із 7-ї ранку завтрашнього дня особливо свідомо ставитися до споживання електрики.

Будь ласка, не вмикайте зайву електротехніку. Обмежуйте споживання електрики тією технікою, яка потребує багато енергії. Завтра дуже важливо, щоб споживання було максимально свідомим. Тоді й графіки стабілізаційних відключень будуть коротшими.

Дякую кожному і кожній, хто воює і працює заради України! Дякую всім, хто допомагає нашому захисту!

Як зазначив начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко, обмеження електропостачання торкнуться абсолютно всіх областей України, в тому числі і Одещини.

«Від завтра необхідно максимально обмежити використання електричної енергії всіма споживачами. Особливу увагу варто звернути на відключення нічної ілюмінації, яскравого освітлення вітрин великих торговельних мереж та центрів, освітлення зовнішньої реклами, великих банерів на АЗС, сіті-лайтів та білбордів. В містах буде обмежене і використання вуличного освітлення. За окремим графіком планується відключення від електричної енергії підприємств, які є найбільшими споживачами в Одесі та Одеській області. Звертаємось з проханням мінімізувати використання електроживлення і до населення», – наголосив Максим Марченко.

Планові відключення в Одесі та Одеській області не торкнуться підприємств життєзабезпечення критичної інфраструктури – хлібозаводів, об'єктів охорони здоров'я, станцій швидкої медичної допомоги, підприємств водозабезпечення та водовідведення.

«У значній мірі великий об’єм споживання електроенергії пов’язаний із споживанням домогосподарств регіону. Тому шановні мешканці Одещини, якщо завтра ви зможете використати менше електроенергії, то це суттєво допоможе енергосистемі та зменшить потребу у подальших аварійних відключеннях. Звертаємось до вас з проханням поставитись до цієї ситуації з розумінням і серйозно. Це – вимушені кроки. Разом із тим енергетики працюють над тим, щоб забезпечити в подальшому стабільну, надійну та безперебійну роботу енергосистеми. На фронті Збройні сили України захищають не лише нашу країну, а й кожного з нас особисто, тому у цей критичний момент ми маємо бути згуртованими як ніколи», – додав Максим Марченко.

Завтра впродовж дня Одеська ОВА обіцяє оперативно інформувати усіх мешканців Одещини про перебіг ситуації та графіки відключення електроенергії.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки