07.07.2022

ОК «Південь»: в Чорному морі – посилене угрупування ворожих кораблів

В Чорному морі перебуває посилене угруповання ворожих кораблів, яке складається з п’яти надводних та двох підводних ракетоносіїв. Їх загальний залп – 48 ракет типу «Калібр».

Загалом обстановка в операційній зоні Сил оборони півдня складна, але контрольована. Противник продовжує ведення бойових дій на облаштованих відступних рубежах.

Про це повідомило Оперативне командування «Південь», проінформувавши також про такі події 7 липня:

– Вночі ворог атакував Одещину з Чорного моря ракетами типу «Калібр». Удар двома ракетами прийшовся по двох сільськогосподарських ангарах, які зруйновано. В одному з них зберігалась сільгосптехніка, в іншому – близько 35 т зерна. Постраждалих немає.

– На світанку, під час авіаційного обльоту та розвідки Зміїного, острів атаковано двома ракетами повітряного базування. Суттєво пошкоджено причал.

Але підрозділи спецпризначення виконали завдання по зачистці острова Зміїний. Підтверджено знищення близько трьох десятків одиниць ворожої техніки, виявлено покинуту амуніцію і суцільні руїни, як звичний слід «руського миру». Як символ Перемоги і відродження з цих руїн, українські військові встановили і закріпили прапор України, який був доставлений на острів раніше.

– Під час чергового авіаційного удару по Одещині з літака Су-30 випущено 2 ракети Х-31. Одна влучила в танкер «Millennial Spirit» (прапор Молдова), який дрейфує в територіальному морі без екіпажу із залишками дизпалива на борту (нагадаємо: це цивільне судно було обстріляне російськими військовими кораблями на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну). Друга ракета самоліквідувалася над морем.

– Також на світанку атаковано Очаків та Миколаїв (два удари дванадцятьма крилатими ракетами із напрямку тимчасово окупованої Херсонщини).

– В Очакові удари нанесено по береговій лінії, в тому числі по житловому приватному сектору. Втрат немає.

– В Миколаєві ракети влучили у виробничі потужності й склад готової продукції одного з підприємств харчової промисловості.

– Тим часом ворог продовжує спроби повернення втрачених позицій. Зокрема, в районі Потьомкиного наші підрозділи дали відсіч спробі проходу диверсійно-розвідувальної групи. Противник після вогневого контакту відійшов із втратами.

– За результатами виконання ракетно-артилерійськими підрозділами вогневих завдань знищено 10 російських військових, дві 152 мм гаубиці «Мста-С» та «Мста-Б», а також мінометний комплекс 120 калібру «Сані». Решта втрат противника уточнюється.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки