15.02.2022 | Город

Угроза вторжения: Одесский горсовет принял обращение к горожанам

Сегодня на внеочередной сессии Одесского городского совета депутаты приняли обращение к одесситам в связи с угрозой российского вторжения в Украину.

Фото Вячеслава Тенякова

Фото Вячеслава Тенякова

Текст обращения зачитал самый старший представитель депутатского корпуса Олег Филимонов.

ЗВЕРНЕННЯ ДЕПУТАТІВ ОДЕСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ДО МЕШКАНЦІВ МІСТА ОДЕСИ

З часів свого заснування Одеса була мирним, багатонаціональним та спокійним містом, осередком взаємоповаги та громадянської злагоди. Разом із тим Одеса – це місто бойової слави, місто-герой. Цей високий статус здобули наші пращури, і він переконливо доводить: тут ніколи не здавалися.

І сьогодні, коли ми знову складаємо іспит на єдність та патріотизм, кожен із нас має усвідомити свою власну відповідальність за майбутнє нашого міста та нашої Держави.

Одеса – це українське місто, невід’ємна частина єдиної суверенної незалежної України. І ми маємо зробити все від нас залежне, щоб кожна спроба похитнути наші цінності й прагнення була приречена.

Ми, депутати Одеської міської ради, закликаємо всіх одеситів зберігати моральну стійкість та здоровий глузд. Наш страх – це інструмент ворога, і ми не маємо права вкладати його в руки тим, хто хоче порушити мир на нашій землі.

Закликаємо всі політичні сили до єдності, консолідації зусиль, щоб спільно протистояти зовнішньому тиску і не розхитувати політичну ситуацію всередині країни.

Звертаємося до жителів нашого міста і всіх українців із закликом не поширювати панічні настрої та чутки, не піддаватися на інформаційні атаки. Наш спокій допомагає владі, дипломатам і силовикам гідно виконувати свою роботу із захисту держави та українців.

Вірте в нашу армію та наших дипломатів, які мають достатньо сил і засобів, а також відповідний досвід, щоб відстояти нашу державу.

Ми просимо всіх, хто має таку можливість, підтримати загони територіальної оборони, максимально сприяти їх розбудові. Водночас громадяни мають продовжувати працювати, не змінювати звичайний спосіб життя – це забезпечить нормальну економічну діяльність.

Пам’ятаймо, що в єдності – наша сила! Разом ми переможемо будь-якого ворога – і зовнішнього, і внутрішнього.

Окрім потужного військового арсеналу, наша зброя – це єдність, згуртованість та відданість українській землі, де ми народились та живемо, ростимо дітей та будуємо вільне майбутнє. І сьогодні наш обов’язок – захистити це майбутнє, захистити мир в Одесі та нашому спільному домі – Україні.


Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки