21.08.2021 | Экономика

Питання законодавства з охорони праці обговорили в «Епіцентрі»

Роботодавець несе відповідальність за створення на робочому місці умов праці — згідно нормативно-правових актів з охорони праці.

На цьому постійно наголошувала заступник начальника відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері Світлана Карманова, перевіряючи знання з питань охорони праці у співробітників магазина «Епіцентр».

Крім звичайного екзаменування працівник Головного управлінні Держпраці в Одеській області звертала увагу присутніх на дотриманні безпеки праці у суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у торгівлі.

Вона поінформувала присутніх щодо вимог законодавства з охорони праці, нагадала основні вимоги Закону України «Про охорону праці», Типового положення про порядок проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці, Положення про розробку інструкцій з охорони праці, проходження стажування і допуск працівників до роботи.

Також С. Карманова роз’яснила посадовцям торговельного закладу вимоги Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві — своєчасність надання повідомлень про нещасні випадки з працівниками підприємства, склад комісії, терміни розслідування, відповідальність роботодавця за порушення вимог Порядку.

Прес-служба Головного управління Держпраці в Одеські області.

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки