25.03.2021 | Культура

NEXT та London Film School започатковують новий кіноосвітній проєкт

Розпочинає роботу новий кіноосвітній проєкт Virtual Film Club/Віртуальний кіноклуб, який започатковано оргкомітетом Міжнародного дитячого кінофестивалю NEXT та London Film School.

Фото (архив) Евгения Волокина

Фото (архив) Евгения Волокина

Про це повідомила продюсерка МДКФ NEXT Ольга Щербакова.

Вона зазначила, що основна мета проєкту – надати його юним учасникам, дітям та підліткам, можливість розширити свої обрії в сфері виробництва кіно- й відеоконтенту, долучити до вивчення процесу кіновиробництва, дати їм нові знання й практичні навички під час створення власного фільму.

Навчання розпочнеться наприкінці березня й відбуватиметься у режимі онлайн протягом шести тижнів (щотижня заплановано проведення однієї півторагодинної сесії). Заняття проходитимуть в двох вікових групах (перша – діти 7 – 11-ти, друга – 12 – 15-ти років), у старшій – англійською мовою (з українським перекладом).

Йтиметься про професійні чинники в створенні кіно на кшталт основних ресурсів виробництва, композиції кадру, світла й тіні, кольору тощо. Передбачено багато вправ і домашні завдання. Учасникам знадобляться смартфон/камера, ноутбук/комп’ютер. Онлайн-сесії відбуватимуться у Zoom, завантажувати відео та працювати у класі діти будуть із додатком Padlet (завантажувати додаток не потрібно, він буде доступний під час сесій). Результатом навчання має стати короткометражний фільм, створений групою і змонтований професіоналами.

О. Щербакова також повідомила, що наразі планується участь у Віртуальному кіноклубі юних аматорів з 12 міст України. Навчання для перших двох груп буде безкоштовним.

Додамо: London Film School – кіноінституція, що працює на світовому ринку більш, ніж 60 років. Основна складова філософії закладу – традиції плюс інновації – місце тяжіння для талановитих креативних людей, які завжди знаходять себе у світовій кіноіндустрії.

Докладніше про те, як долучитися до Virtual Film Club, читайте тут.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки