07.10.2024

Внаслідок ворожої атаки в порту Південний було пошкоджене цивільне судно, – АМПУ

У ніч з 5 на 6 жовтня російські загарбники вчинили черговий акт морського тероризму, грубо порушивши закони та звичаї війни. Про це повідомила сьогодні Адміністрація морських портів України.

АМПУ повідомило деталі та оприлюднили фото пошкоджень цивільного судна «PARESA», яке постраждало поблизу одного з причалів у морському порту Південний внаслідок ракетно-дронової атаки, вчиненої російськими терористами.

Балістична ракета влучила прямо у відкритий трюм судна, на яке було завантажено близько 6 тис. тонн української кукурудзи. Вже наступного ранку агропродукція мала вирушити до Італії. На щастя, ніхто з 15 членів екіпажу, громадян Єгипту та Сирії, не постраждав.

«Країна-агресор, за своєю звичкою, заявила про знищення військового вантажу. Проте, як і раніше, ця інформація не відповідає дійсності. Фотографії з місця події красномовно свідчать про справжній характер вантажу, – наголошують в АМПУ. – Цей інцидент є черговим доказом того, що Росія продовжує свій зерновий терор, намагаючись підірвати експортні можливості України та загрожуючи продовольчій безпеці світу».

Фото АМПУ.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки