07.10.2024

В Одесі поліція затримала псевдомінера

В Одесі поліцейські оперативно встановили і затримали чоловіка, який вночі зателефонував на спецлінію «102» і сповістив, що в приміщенні одного із районних судів міста закладено вибухівку.

На місце події негайно прибули слідчо-оперативна група, фахівці управління вибухотехнічної служби та кінологічного центру обласної поліції.

Обстеживши будівлю та прилеглу до неї територію, вибухових пристроїв поліцейські не виявили, а вже за кілька годин встановили самого псевдомінера. Ним виявися 27-річний житель Київського району міста. Чоловік вже має за плечима кілька судимостей за крадіжки, за останню з яких у минулому році отримав покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з іспитовим терміном три роки.

Правоохоронці в якості речового доказу вилучили мобільний телефон підозрюваного, а його самого затримали в процесуальному порядку.

Свій вчинок фігурант намагався виправдати станом алкогольного сп'яніння. Йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу України, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За скоєне молодику загрожує до восьми років позбавлення волі. Слідство триває.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки