07.10.2024

В окупованому Криму уражено морський нафтовий термінал

Сили оборони України уразили черговий важливий об’єкт російських загарбників: сьогодні вночі завдано успішного удару по морському нафтовому терміналу противника у тимчасово окупованій Феодосії (АР Крим).

Як повідомив Генеральний штаб ЗСУ, в районі об’єкту зафіксовано займання. Наслідки ураження уточнюються.

Феодосійський термінал – найбільший у Криму за обсягами перевалки нафтопродуктів, які використовувалися, зокрема і для забезпечення потреб окупаційної армії РФ.

Всього на півострові два таких об'єкти – у Феодосії та Севастополі. Як зазначили в своєму дослідженні журналісти проєкту «Крим. Реалії», феодосійський для окупантів зручніший за севастопольський, бо рівновіддалений від більшості районів Криму.

Його значення у багато разів зросло після початку повномасштабного російського вторгнення: «Зручне логістичне розташування дозволяє здійснювати постачання палива для російських військ в анексованому Криму та залізницею в окуповані частини Запорізької та Херсонської областей України». Тож для Сил оборони України термінал у Феодосії – це одна із найважливіших цілей.

«Завдання по його ураженню виконано підрозділами ракетних військ ЗСУ у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України. Заходи щодо підриву воєнно-економічного потенціалу Російської Федерації тривають. Далі буде...», – сказано в повідомленні Генштабу ЗСУ.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки