02.10.2024

Російські терористи атакували дронами Ізмаїльський район на Одещині

На світанку російські терористи атакували південь Одещини, спрямувавши ударні безпілотні літальні апарати на Ізмаїльський район. Ціллю ворога була припортова та прикордонна інфраструктура.

✔️Як повідомили в Одеській обласній військовій адміністрації, двоє чоловіків, водії вантажівок, отримали поранення. Один із них – громадянин Туреччини. Зараз постраждалі у стані середнього ступеня важкості в лікарні. Їм надають всю необхідну допомогу.

Внаслідок атаки спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Пошкоджено адміністративні будівлі та вантажний автотранспорт. Огляд триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється. Правоохоронці фіксують наслідки чергового злочину росіян. За процесуального керівництва прокурорів Ізмаїльської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

✔️Через ворожий обстріл тимчасово призупинено пропускні операції у пункті пропуску «Орлівка». За інформацією Державної прикордонної служби України, наразі тут «здійснюються стабілізаційні та відновлювальні заходи». Громадян просять враховувати це, плануючи перетин державного кордону.

✔️Загалом, як повідомило командування Повітряних сил ЗСУ, в ніч на 2 жовтня противник атакував Україну 32-ма ударними БпЛА типу «Shahed» (райони пусків: Приморсько-Ахтарськ, Курськ – РФ).

В результаті протиповітряного бою авіацією, зенітними ракетними підрозділами, РЕБ та мобільними вогневими групами Сил оборони України збито 11 ударних БпЛА у Кіровоградській, Одеській та Сумській областях.

Чотири ворожі безпілотники вийшли з повітряного простору України у напрямку Росії. Внаслідок протидії РЕБ 10 ударних БпЛА локаційно втрачено у північних та центральних областях, інформація уточнюється.

Фото Головного управління ДСНС в Одеській області, Одеської ОВА.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки