27.09.2024

В Одесі завершується підготовка до опалювального сезону

Підготовка Одеси до опалювального сезону 2024-2025 років добігає кінця, процес йде за графіком. Про це повідомила заступниця міського голови Ганна Позднякова.

✔️ Проведено технічне діагностування та ремонт котлів і трубопроводів, електрообладнання, обстежено димові труби, насосне господарство. Також проведено технічне обслуговування генераторів, які будуть підживлювати малі котельні у разі необхідності.

✔️ З боку районних адміністрацій та ЖКС-ів триває робота з підготовки внутрішньобудинкових мереж до старту опалювального періоду.

✔️ Крім того, комунальні підприємства, підпорядковані департаменту міського господарства, проводять роботи із підготовки спецтехніки, запасу палива та закупівлі протиожеледних матеріалів.

✔️ Також тривають роботи з облаштування фундаментів під когенераційні машини. Йдеться про установки, які вироблятимуть електричну і теплову енергію для забезпечення роботи низки великих котелень. Це частина проєкту зі створення в Одесі резервної генерації, який реалізується разом з агенцією ПРООН (UNDP) за фінансової підтримки Державного японського агентства міжнародного співробітництва (JICA).

«Надходження обладнання очікується в листопаді. Такі терміни обумовлені контрактами, які укладала UNDP. Тому вплинути на терміни постачання ми не можемо. Зі свого боку ведемо всі необхідні підготовчі роботи, які будуть виконані вчасно», – зазначила Ганна Позднякова.

Заступниця міського голови закликала містян також за можливості підготуватись до зими – зменшити тепловтрати домівок, подбати про альтернативні джерела живлення тощо.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки