27.09.2024

Наліт ворожих дронів на Одещину: троє людей загинули, 14 ‒ поранені

На Одещині троє людей загинули, ще 14 отримали поранення внаслідок чергової атаки російських терористів. Минулої ночі ворог спрямував ударні безпілотники на Ізмаїльський район.

✔️Внаслідок масованої атаки дронів пошкоджень зазнала цивільна інфраструктура: приватні та багатоквартирні будинки, господарчі споруди, автотранспорт. На деяких об’єктах спалахнули пожежі, які оперативно загасили працівники ДСНС.

✔️На жаль, загинули 73-річний чоловік та дві жінки 67-ми та 90 років, повідомили в поліції. Ще 14 людей поранені, серед них троє дітей: двоє хлопчиків трьох і 13 років та 14-річна дівчинка. Інформація щодо точної кількості постраждалих уточняється.

✔️Огляд триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється. На місцях подій працюють правоохоронці, які фіксують наслідки обстрілу.

За процесуального керівництва прокурорів Ізмаїльської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України). Йдеться про порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством.

✔️За інформацією командування Повітряних сил ЗСУ загалом у ніч на 27 вересня ворог атакував балістичною ракетою Іскандер-М/KN-23 із тимчасово окупованого Криму, двома крилатими ракетами Х-22 із бомбардувальників Ту-22М3 з акваторії Чорного моря, а також запустив з російського Приморсько-Ахтарська 32 ударні БпЛА типу «Shahed».

До відбиття повітряного нападу противника залучались зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою збито 24 ударних БпЛА типу «Shahed» (22 з них ‒ на Одещині). Один безпілотник увійшов в повітряний простір Румунії, ще один локаційно втрачено внаслідок протидії РЕБ Сил оборони України.

Протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Миколаївській та Одеській областях.

Фото, відео Головного управління ДСНС та Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки