17.05.2024

ДТЕК: ввечері на Одещині знову відключатимуть світло

Через складну ситуацію в енергосистемі сьогодні на Одещині з 19:00 до 00:00 будуть діяти графіки стабілізаційних відключень згідно лімітів споживання електроенергії, що доведені НЕК «Укренерго».

Про це повідомили ДТЕК Одеські електромережі.

В компанії нагадують, що переглянути графік відключень та до якої групи відноситься ваша адреса можна на сайті ДТЕК Одеські електромережі в розділі «Відсутня електроенергія».

«Просимо вас не вмикати одночасно відразу всі побутові прилади після того, як світло зʼявилося. Це може спричинити додаткові аварійні ситуації та збільшити час відсутності електроенергії», – наголошується в повідомленні.


Поточна інформація від Національної енергетичної компанії «Укренерго»:

ОБМЕЖЕННЯ СПОЖИВАННЯ

Більшу частину доби в енергосистемі зберігається значний дефіцит електроенергії. Диспетчерський центр «Укренерго» довів до обленерго ліміти споживання для кожного регіону.

СЬОГОДНІ: 17 травня, з 00:00 до 08:00 та з 19:00 до 24:00 в усіх регіонах України діють графіки погодинних відключень.

ВАЖЛИВО! НЕК «Укренерго» повідомляє лише часові межі, в які діють графіки погодинних відключень - тобто МОЖЛИВЕ обмеження споживання при перевищенні регіоном визначених лімітів. Інформацію, коли саме будуть застосовані відключення у вашому регіоні, можна дізнатись в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах.

АВАРІЙНА ДОПОМОГА

Вчора, 16 травня, для подолання дефіциту в енергосистемі, на запит «Укренерго» було активовано аварійне постачання електроенергії в Україну з 00:00 до 01:00 та з 15:00 до 16:00 з енергосистем Румунії, Польщі, Словаччини. Також, з 11:00 до 17:00, на запит оператора енергосистеми Польщі, українська енергосистема приймала надлишки електроенергії.

ІМПОРТ

Протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 22 489 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 700 МВт. Нагадаємо, з 1 грудня це максимальна технічна можливість імпорту електроенергії в годину з Європи до України та Молдови

МЕРЕЖІ «УКРЕНЕРГО» та ОБЛЕНЕРГО

В ніч на 17 травня у Вінницькій області уламки ворожого БПЛА частково пошкодили обладнання енергообʼєкта. Знеструмлювалось понад 23 тис. споживачів. На ранок залишаються без електропостачання 202 споживача.

Вчора в східному регіоні дією захисту вимикалась високовольтна повітряна лінія «Укренерго». Знеструмлювались побутові та промислові споживачі Харківщини. Через 8 хвилин лінія повернута в роботу дією автоматики, енергоживлення споживачів відновлено.

На ранок було знеструмлено 427 населених пунктів. Через бойові дії є нові знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській областях.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки