17.05.2024

До 13 років позбавлення волі засуджено бойовика «ДНР» з Одещини

За матеріалами Служби безпеки України Приморський районний суд Одеси заочно засудив бойовика терористичної організації «ДНР». Про це повідомила сьогодні СБУ.

За даними слідства, мешканець міста Чорноморськ Одеської області 2014 року вʼїхав на тимчасово окуповану територію Донецької області. Там він за власною ініціативою приєднався до так званого «силового блоку» терористів: вступив до танкового батальйону 1-го армійського корпусу «ДНР», де свою злочинну діяльність продовжує і досі – є командиром танку, має позивний «Танкіст».

В лавах незаконного збройного формування він чинив збройний опір силам АТО України та брав участь у бойових діях поблизу населених пунктів Амвросіївка, Іловайськ, Лисиче, Зелене, Новоамвросіївське, Горлівка, Донецьк, Макіївка, Харцизьк, Сердите Донецької області.

Під час досудового розслідування слідчими СБУ провину фігуранта повністю доведено.

На підставі доказової бази, яку зібрала Служба безпеки, в ході спеціального досудового розслідування, суд визнав бойовика винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь в терористичній організації) Кримінального кодексу України. Йому призначено покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Початок строку відбування покарання засудженому обчислюватимуть з дати його затримання та реального виконання покарання.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Управлінням СБУ в Одеській області під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки