29.04.2024

Ракетний удар російських терористів по Одесі: четверо загиблих, 32 людини поранено

Четверо людей загинули і 32 були поранені внаслідок сьогоднішнього ракетного удару російських терористів по Одесі. Такі дані повідомив очільник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

«Станом на 22:00 четверо людей загинули, також вбито собаку. Ще один чоловік помер внаслідок інсульту, який спровокувала атака. 32 людей поранені, 25 знаходяться у лікарнях, серед них двоє дітей та вагітна. Дівчинка, якій немає й пʼяти років, у вкрай важкому стані. Ще шестеро дорослих також в реанімації. Наші лікарі роблять все можливе і неможливе», – сказано в повідомленні.

Як раніше повідомлялося, надвечір, близько 18:30 ворог вдарив по курортній частині міста балістикою, запущеною з тимчасово окупованого Криму.

Ймовірно йдеться про ракету Іскандер-М, тип використаного росіянами боєзапасу встановлюють експерти.

Але вже зараз, як повідомив речник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук, численні сліди від шрапнелі дозволяють стверджувати: росіяни скористалися ракетою з касетною бойовою частиною (щоб вбити якомога більше).

Такі боєприпаси використовуються для ураження живої сили та несуть загрозу в першу чергу для людей, а не для техніки та будівель, зазначив Олег Кіпер, підкресливши, що удар було нанесено по суто цивільній і одній з найулюбленіших серед одеситів та гостей міста локації, де люди гуляли з дітьми, собаками, займалися спортом.

Відео Одеської мерії.

Внаслідок удару масштабна пожежа виникла в будівлі Міжнародного гуманітарного університету, відомої серед одеситів як «Замок Гаррі Поттера». Президент цього вишу – екснардеп декількох скликань Сергій Ківалов, за словами очевидців, також серед поранених.

Як повідомили в обласному управлінні ДСНС, площа пожежі склала 600 кв. м. Вигорів мансардний поверх чотирьохповерхової будівлі.

Відео Головного управління ДСНС в Одеській області.

Крім того, є пошкодження житлових будинків та цивільної інфраструктури.

Огляд триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється.

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Фото обласного управління ДСНС, Одеської обласної військової адміністрації.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки