29.04.2024

Ракетний удар російських терористів по Одесі: кількість жертв і постраждалих зросла

Кількість жертв сьогоднішнього ракетного удару російських терористів по Одесі зросла до чотирьох. Загинули три жінки й один чоловік. Про це повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Збільшилось і число постраждалих. За уточненою інформацією постраждало 28 людей. Серед них двоє дітей (п'яти та 16 років) і одна вагітна жінка. Четверо поранених у важкому стані, за їх життя зараз борються лікарі.

Як раніше повідомлялося, надвечір, близько 18:30 ворог вдарив по курортній частині міста балістикою, запущеною з тимчасово окупованого Криму.

Ймовірно йдеться про ракету Іскандер-М, тип використаного росіянами боєзапасу встановлюють експерти. Але вже зараз, як повідомив речник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук, численні сліди від шрапнелі дозволяють стверджувати: росіяни вдарили по суто цивільній локації з житловими будинками, спортивними майданчиками, ресторанами ракетою з касетною бойовою частиною (щоб вбити якомога більше).

На набережній і в прогулянковій парковій зоні в цей час було багато людей (в тому числі – дітей), власників тварин, що вийшли на прогулянку із своїми улюбленцями (відомо про одного вбитого собаку).

Є пошкодження житлових будинків та цивільної інфраструктури.

Внаслідок удару масштабна пожежа виникла в Будинку прийомів Міжнародного гуманітарного університету, більше відомого серед одеситів як «Замок Гаррі Поттера». Президент цього вишу – екснардеп декількох скликань Сергій Ківалов, за словами очевидців, також серед поранених.

За інформацією ДСНС, пожежі у «Замку Гаррі Поттера» присвоєно найвищий рівень складності. Через утруднений проїзд техніка не може дістатися до самої будівлі ближче ніж на 600 метрів.

На місці працюють рятувальники, медики, правоохоронці.

Огляд триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється.

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Фото Одеської обласної прокуратури.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки