28.03.2024

В Одесі додатково облаштують 21 укриття для містян

21 додаткове укриття, де люди зможуть перебувати під час повітряних тривог, планують організувати в Одесі. Йдеться про споруди цивільного захисту загальною площею 4 551 кв. м.

Згідно з сьогоднішнім рішенням виконкому Одеської міськради, ці об'єкти передаються КП «Сервісний центр». Це комунальне підприємство займатиметься їх облаштуванням та обслуговуванням.

«Ще влітку 2022 року Одеська міська рада надала згоду на прийняття з державної у комунальну власність споруд цивільного захисту, які перебували в управлінні Фонду держмайна. До цього було направлено декілька листів у різні інстанції. І нарешті ці споруди були передані міському департаменту комунальної власності, який сьогодні передає сховища «Сервісному центру», – повідомив мер Одеси Геннадій Труханов.

У більшості ці захисні споруди перебувають у занедбаному стані та потребують ремонту, але навіть у такому вигляді вони придатні для укриття людей. Міський голова зазначив, що будуть призначені відповідальні особи, які відмикатимуть сховища під час тривог.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки