24.01.2024

Масове отруєння алкоголем та загибель людей на Одещині: обвинувальний акт скеровано до суду

Прокурори спрямували до суду обвинувальний акт стосовно двох жителів Роздільнянського району за фактом незаконного виготовлення та збуту алкогольних напоїв, що призвело до масового отруєння та смерті людей.

Про це повідомила сьогодні Одеська обласна прокуратура.

Слідством встановлено, що обвинувачений підзаробляв на продажу алкоголю, який виготовляв у домашніх умовах. Він використовував небезпечний для життя метиловий спирт, який закуповував через інтернет.

Свою "продукцію" під виглядом горілки збув знайомій продавчині продуктового магазину. Куплені в підприємливого чоловіка 5 л алкоголю вона реалізовувала в роздріб покупцям в крамниці села Старостине.

Внаслідок вживання цих "напоїв" вісім мешканців села померли, ще четверо отруїлися. Це сталося в липні 2023 року.

Під час проведених обшуків правоохоронці виявили та вилучили залишки небезпечних для життя алкогольних напоїв.

Разом з цим, встановлено місце та особу постачальника сировини, який реалізовував спиртовмісну продукцію, зокрема метанол, по всій території України. У ході обшуків за місцем його незаконної діяльності в місті Дніпро вилучено близько 6 тон спиртовмісної продукції, з яких 2 тони метанолу.

Вироком суду постачальника визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки