18.01.2024

«За оборону Одеси»: захисника міста нагороджено почесною відзнакою

Почесною відзнакою «За оборону Одеси» нагороджено майора Дениса Дідичука, офіцера 21 окремої механізованої бригади. Відзнаку військовому на сесії Одеської міської ради вручив мер Геннадій Труханов.

«Думаю, всі пам'ятають події весни 2022 року, коли до берегів Одеси підійшли ворожі бойові кораблі, серед яких були й десантні. Ось це саме той офіцер, завдяки діям і чітким командам якого російським військовим не вдалося реалізувати свої наміри щодо Одеси», – зазначив міський голова.

Йдеться про героїчний епізод російсько-української війни: реактивно-артилерійський взвод 28 окремої механізованої бригади, яким в той час командував Денис Дідичук, з першого залпу влучив у ворожий фрегат на відстані 15 кілометрів від узбережжя і в такий спосіб зупинив обстріл міста корабельною артилерією.

Ім’я артилериста, який зробив точні балістичні розрахунки, стало відомим після публікації в журналі «Сухопутні війська» влітку минулого року. Далі епізодом, що увійшов до історії Одеси, зацікавилися місцеві і національні ЗМІ, а міська влада вирішила відзначити захисника міста.

«Звісно, це була пам'ятна подія, але я ставився до неї як до буденної роботи зі знищення цілі. Однак, коли на цю історію звернули увагу журналісти, я усвідомив, наскільки це була незвична ціль і небезпечна для міста ситуація. Зараз важко уявити, що було б, якби наш перший залп не виявився таким точним», – цитує Дениса Дідичука пресслужба Оперативного командування «Південь».

Фото з Офіційного сайту Одеси.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки