04.01.2024

Сьогодні на одеський маршрут № 17 вперше вийде новий трисекційний трамвай

Сьогодні в Одесі вперше вийде на лінію новий трисекційний трамвай «Татра-Юг». Він працюватиме на маршруті № 17, який пролягає вздовж Фонтанської дороги до 11-ї станції Великого Фонтану.

О 14:04 26-метровий трамвай вирушить з кінцевої зупинки «Куликове поле».

Про це проінформували в Одеській мерії.

Як раніше повідомлялося, багатосекційний трамвай К1Т306 виробництва компанії «Татра-Юг» придбаний в рамках проєкту «Міський громадський транспорт України» за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку.

Він виготовлений відповідно до стандартів ЄС для європейського ринку. Ходові візки є поворотними, обладнані двоступеневим підвішуванням і завдяки своїй конструкції, забезпечують вагону велику маневреність та можливість експлуатації на небездоганних трамвайних коліях, уникаючи руйнування колій та ходової частини вагона.

Для комфорту пасажирів салон оснащений ергономічними кріслами, великі вікна салону забезпечують гарне освітлення та панорамний огляд. Пасажирський салон та кабіна водія оснащені системами кондиціювання повітря, в салоні є USB порти та WI-FI. Довжина вагону – 26 метрів, він може перевозити до 300 пасажирів, міст для сидіння – 71.

Всього місто цьогоріч очікує 13 таких трисекційних трамваїв з низькою підлогою.

За інформацією мерії, за останні сім років на одеські маршрути вже вийшли 57 нових тролейбусів та 32 модернізованих трамваї. Як зазначив міський голова Геннадій Труханов, у планах міста – повністю позбутися застарілого транспорту.

Річний загальний пасажиропотік складає понад 3 млн пасажирів.

Фото, відео Одеської мерії.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки