01.11.2023

Над морем збито дві ворожі ракети, спрямовані на Одещину

Сьогодні російські окупанти продовжили тероризувати південні регіони України з повітря. З літаків тактичної авіації, що курсували над Чорним морем, було випущено дві керовані авіаційні ракети Х–59.

Ворог спрямував їх у напрямку Одеського району.Зенітна ракетна Одеська бригада Повітряного командування "Південь" знищила обидві ракети над морем.

Про це повідомили Сили оборони півдня України.

У сьогоднішньому зведенні військові також інформують про наступне:

✔️Оперативна обстановка в зоні відповідальності Сил оборони півдня України залишається напруженою. В діях противника ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Триває контрбатарейна боротьба, маневри силами та засобами.

✔️У морі шість бойових кораблів ворожого флоту (п'ять – у Чорному та один – в Азовському). Ракетоносії заведені у пункти базування.

✔️Протягом доби (з 7:00 до 7:00) противник наніс два ракетні удари із застосуванням ракети “Іскандер–М” по місту Херсон та ракети невизначеного типу по населеному пункту Чайкине Херсонської області. Внаслідок ударів одна людина загинула, ще двох цивільних поранено, пошкоджено зерносховище, складські приміщення одного з підприємств, будівлю магазину, СТО та 17 автомобілів.

✔️Ворог здійснив 9 авіаційних ударів із застосуванням 39 керованих авіабомб по населених пунктах Херсонського та Бериславського районів. Внаслідок ударів двох цивільних поранено, пошкоджено приватний будинок.

✔️Окупанти продовжують тероризувати тактичною авіацією шляхи цивільного судноплавства у Чорному морі, скидаючи вибухові предмети по ймовірному маршруту руху цивільних суден. За минулу добу зафіксовано три таких скиди. Однак, функціонування навігаційного коридору триває під егідою Сил оборони.

✔️Двічі ворог застосував FPV-дрони та скинув з БпЛА інших модифікацій чотири осколкові боєприпаси. В тому числі саме в такий спосіб атакований мікроавтобус під час евакуації мирних мешканців з Бериславщини. Автівка зазнала суттєвих пошкоджень. Волонтери отримали контузії.

✔️ За минулу добу ворог здійснив близько 100 артилерійських обстрілів з використанням 530 снарядів, у тому числі 14 обстрілів населених пунктів. По обласному центру Херсонщини ворог гатив щонайменше сім разів, також обстріляв Берислав, Інженерне, Зимівник, Інгулець, Велетенське. На Миколаївщини Яселка, Дмитрівка та Очаків потерпали від артилерії окупантів з Кінбурнської коси.

Внаслідок артилерійських обстрілів поранено чотирьох людей, пошкоджено чотири приватні будинки, автомобіль.

✔️Сили оборони півдня продовжують виконання вогневих завдань. За минулу добу ворогу завдано наступних втрат:

– 21 окупант;
– 3 БТР-82;
– 1 реактивна система залпового вогню “Град”;
– 3 ударні дрони “Lancet”;
– 1 розвідувальний дрон “SuperCam”;
– 4 одиниці автомобільної техніки.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки