16.10.2023

Сили оборони півдня – про вороже корабельне угрупування, обстріли та втрати окупантів

Вороже корабельне угруповання розгорнуто в кількості 11 одиниць, з них 10 – у Чорному та один – в Азовському морях. На бойовому чергуванні один підводний ракетоносій спорядженням до чотирьох ракет типу “Калібр”.

Про це повідомили сьогодні Сили оборони півдня України.

Військові також інформують про таке:

🔸Оперативна обстановка в зоні відповідальності Сил оборони півдня України залишається стабільно напруженою. В діях противника ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Триває контрбатарейна боротьба, ворог здійснює маневри силами та засобами.

🔸Противник протягом доби (з 7:00 до 7:00) наніс один ракетний удар ймовірно балістичною ракетою типу “Іскандер-М” по Кіровоградській області, п'ять авіаційних ударів із застосуванням 29 керованих авіабомб по населених пунктах Херсонського та Бериславського районів. Внаслідок ударів пошкоджено 12 приватних будинків та приватний автомобіль. Жертв серед населення немає.

🔸Вночі ворог вчергове завдав удари БпЛА типу “Shahed-131/136”, спрямувавши їх по різних регіонах України. В нашій зоні відповідальності знищено 5 БпЛА: по два в Кіровоградській і Херсонській областях, один – на Миколаївщині.

🔸Окупанти продовжують застосовувати осколкові боєприпаси, скидаючи їх з дронів по населених пунктах правобережжя – в людних місцях, по автівках, подвір'ях. За минулу добу зафіксовано 11 таких скидів. Люди не постраждали.

🔸Ворог протягом доби здійснив близько 90 артилерійських обстрілів, використавши понад 530 снарядів. У цьому числі – 11 обстрілів населених пунктів Херсонщини та Миколаївщини. Пошкоджено сім приватних будинків, дитячий садок, газогін. Люди не постраждали.

🔸Сили оборони півдня продовжують виконання вогневих завдань.

За минулу добу ворогу завдано наступних втрат:

– 46 окупантів;
– 2 танки;
– 12 гармат;
– 1 міномет;
– 5 одиниць автомобільної техніки;
– 4 човни.

Знищено три польові пункти боєпостачання та два спостережні пункти.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки