28.09.2023

На Одещині затримали водія, що на смерть збив жінку і втік

На Одещині поліцейські затримали 28-річного мешканця Курісовської ОТГ, якого підозрюють у скоєнні дорожньо-транспортної пригоди, що спричинила загибель літньої жінки.

Про це повідомили сьогодні в обласному управлінні поліції.

ДТП сталася надвечір в селі Олександрівка. Про неї поліцейським повідомили медики.

Попередньо встановлено, що чоловік сів за кермо автомобіля «ВАЗ 2106» п'яним. На заокругленій ділянці дороги він не впорався з кермуванням, машина в'їхала у бетонну огорожу мосту, а потому збила перехожу, яка йшла узбіччям дороги у попутному напрямку.

70-річна жінка померла до приїзду швидкої медичної допомоги. Водій легковика та його пасажири не постраждали.

Сподіваючись уникнути відповідальності, чоловік залишив автомобіль і втік. Втім, викликані на місце автопригоди поліцейські розшукали його менш ніж за годину. Перевірка на стан сп’яніння показала в організмі водія 1,81 проміле алкоголю.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, що спричинили смерть потерпілого.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру. В рамках кримінального провадження поліцейські помістили транспортний засіб на арештмайданчик та призначили низку експертиз. Слідство триває.

Фото Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки