04.09.2023

Вночі російські терористи знову атакували південь Одещини

Минулої ночі ворог знов атакував південь Одещини. Масована нічна атака ударними безпілотними літальними апаратами типу «Shahed-136» була спрямована по цивільній інфраструктурі Придунав'я.

Вибух на румунському березі Дунаю

Вибух на румунському березі Дунаю

Загалом, за інформацією командування Повітряних сил ЗСУ, вночі російські терористи вчинили запуски 32 дронів. Безпілотники було запущено з південного та південно-східного напрямку (мис Чауда, тимчасово окупований Крим, та Приморсько-Ахтарськ, РФ). Ворог спрямував їх на Одещину та Дніпропетровщину.

Українські захисники знищили 23 ворожі цілі. Застосовано винищувальну авіацію, зенітні ракетні війська та підрозділи мобільних вогневих груп.

На Одещині було збито 17 дронів. Однак, сталися і влучання. Як проінформували Сили оборони півдня України, у двох територіальних громадах пошкоджено складські та виробничі будівлі, устаткування аграрних та промислових підприємств, ремонтні майстерні, сільгосптехніка. Повідомлень про постраждалих не надходило.

За процесуального керівництва прокурорів Ізмаїльської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Зараз на місцях уражень правоохоронці проводять огляд руйнувань, фіксують наслідки ворожої атаки, збирають речові докази чергового злочину, скоєного Російською Федерацією.

Минулої ж ночі під час масованої атаки Росії в районі Ізмаїльського порту російські «шахеди» впали та здетонували на території Румунії. Про це повідомив речник українського Міністерства закордонних справ України Ніколенко з посиланням на інформацію Державної прикордонної служби України.

«Це є черговим підтвердженням того, що російський ракетний терор становить величезну загрозу не лише безпеці України, але і безпеці сусідніх країн, зокрема держав-членів НАТО, – зазначив представник МЗС. – Закликаємо партнерів прискорити забезпечення України додатковими сучасними системами протиракетної та протиповітряної оборони, а також бойовою авіацією, які посилять захист інфраструктури України, а також суміжних держав».

Між тим у міністерстві оборони Румунії заявили, що «в жодному з епізодів використані РФ ударні засоби не становили прямої воєнної загрози для національної території чи територіальних вод Румунії».

Нагадаємо, напередодні росіяни також вкотре атакували південь Одеської області декількома хвилями безпілотників. Ці атаки – продовження вже звичного «зернового терору» росіян. Він значно посилився після відмови РФ від Зернової ініціативи і спрямований не лише на знищення української портової інфраструктури та запасів зерна, а й на дестабілізацію й підрив глобальної світової продовольчої безпеки.

Фото Сил оборони півдня України, Одеської обласної прокуратури.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки