03.09.2023

Нічна атака дронів: над Одещиною збито 22 «шахеди»

Минулої ночі російські терористи нанесли черговий удар по цивільній інфраструктурі півдня Одещини, атакувавши Придунав'я ударними безпілотними літальними апаратами типу «Shahed-136/131».

Масована дронова атака тривала понад 3,5 години, повідомило Оперативне командування «Південь».

З південного та південно-східного напрямку (мис Чауда, тимчасово окупований Крим, та Приморсько-Ахтарськ, РФ) окупанти запустили декілька хвиль безпілотників.

За інформацією командування Протиповітряних сил ЗСУ, всього було зафіксовано пуски 25 ворожих БпЛА. 22 з них знищено нашою Протиповітряною обороною.

Є влучання в припортову інфраструктуру. Виникла пожежа, яку оперативно ліквідували рятувальники ДСНС. Уламки дронів також впали на територію приватної садиби.

Як повідомили в обласному управлінні поліції, попередньо встановлено, що внаслідок нічної атаки постраждали двоє чоловіків 34-х та 42 років. Лікарі діагностували у одного опік плеча, а у другого – оглушення від ударної хвилі. Їх госпіталізували.

За процесуального керівництва прокурорів Ізмаїльської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Огляд триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється. На місцях подій працюють прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями, які документують черговий воєнний злочин РФ.

Ця нічна атака по українському Придунав'ю – продовження вже звичного «зернового терору» росіян. Він значно посилився після відмови РФ від Зернової ініціативи і спрямований не лише на знищення української портової інфраструктури та запасів зерна, а й на дестабілізацію й підрив глобальної світової продовольчої безпеки.

Фото Головного управління ДСНС в Одеській області.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки