16.08.2023

Нічна атака ворожих дронів на Одещину – продовження «зернового терору»

Уночі російські терористи знову атакували південь України кількома хвилями ударних безпілотних літальних апаратів «Shahed-136/131».

Пуски «шахедів» здійснювались у кілька хвиль з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ, Чауда).

За інформацією командування Повітряних сил ЗСУ, у межах Миколаївської та Одеської областей Протиповітряна оборона знищила 13 ворожих дронів.

В Оперативному командуванні «Південь» чергову нічну атаку російських окупантів назвали продовженням «зернового терору», спрямованого на знищення української портової інфраструктури та запасів зерна. Ворог вчергове вдарив по Придунав'ю.

Внаслідок атаки пошкоджень та руйнувань зазнали елеватор, складські приміщення, зерносховища, адміністративні приміщення та сільськогосподарська техніка. Сталися пожежі, які оперативно ліквідували рятувальники ДСНС. Інформація про постраждалих не надходила.

За процесуального керівництва прокурорів Ізмаїльської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Огляд триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється. На місцях подій працюють прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями, які документують черговий воєнний злочин РФ.

Фото Оперативного командування «Південь».

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки