13.06.2023

Небезпечно – міни! Мешканців Одещини закликають триматися подалі від узбережжя

Мешканців Одещини закликають триматись подалі від морського узбережжя. Зокрема – не братися за самостійне прибирання узбережжя від сміття, яке принесло течією після підриву Каховської ГЕС.

Спершу берегову смугу мають перевірити вибухотехніки. На цьому наголошують представники військової та цивільної влади, правоохоронці.

З Дніпра у Чорне море стрімкою течією виносить сміття, уламки меблів, човни, будівельні конструкції і навіть будинки, автомобілі, діжки з мастилами, холодильники, плавучі острівці з рослин, відірвані від суші тощо. Повеневі потоки можуть нести і отруйні речовини, що становлять небезпеку для людей і тварин.

Крім того, через повінь, яку спричинив злочин російських терористів – підрив дамби та машинних відділень Каховської ГЕС, позривало мінно-вибухові загородження, що їх окупанти облаштовували на лівому, тимчасово окупованому березі Дніпра. Наразі велика кількість мін дрейфує у воді. Як наголошують у Держприкордонслужбі, вони не такі помітні, як морські міни, і дуже небезпечні.

За сім днів прикордонники разом з іншими Силами оборони виявили шість мін різної модифікації, які бурхливим потоком викинуло на узбережжя Одещини. Більшість вибухонебезпечних предметів знищили – шляхом контрольованого підриву. Крім того, прикордонники фіксують, що боєзапаси й самі детонують у воді, зіштовхуючись з іншими предметами.

Тож загроза мінної небезпеки залишається високою, особливо після штормової негоди.

Одеська міська рада нагадує, що наразі продовжує діяти наказ Одеської обласної державної (військової) адміністрації від 16.07.2022 № 16, яким встановлено особливий режим пересування громадян на окремих територіях Одеської області.

До прийняття окремого рішення про частковий доступ до безпечних ділянок пляжів перебування на узбережжі Чорного моря, зокрема в межах пляжних зон, ЗАБОРОНЕНО ТА НЕБЕЗПЕЧНО!

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки