13.06.2023

Збудник холери у морській та річковій воді на Одещині не виявлений, – головний санлікар України

У морській та річковій воді на Одещині збудник холери не знайдений. Водночас декілька днів поспіль фахівці виявляють ротавірус – гостру кишкову інфекцію, якою можна заразитись, купаючись у водоймі чи вживаючи брудну воду.

Про це повідомив в ефірі телемарафону "Єдині новини" головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Як проінформували в Одеській мерії, у зв'язку із злочином російських терористів – вчиненим 6 червня підривом дамби та машинних відділень Каховської ГЕС, що спричинив масштабну техногенну повінь, здійснюється постійний контроль за санітарно-мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками питної та морської води.

– За інформацією ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», у відібраних 10 червня з точок в Одесі проб морської води збудник холери та холероподібних вібріонів не виявлено;

– За даними Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області), у відібраних пробах морської води на пляжі «Ланжерон» зафіксоване перевищення заліза у 4,8 раза, солоність нижче норми у 2,7 раза; у відібраних на 16-й станції В. Фонтану пробах зафіксовано перевищення завислих речовин у 1,8 раза, заліза – у 5,2 рази, солоність нижче норми у 2,9 раза;

– За результатами відомчого лабораторного контролю Філії «Інфоксводоканал» ТОВ «Інфокс», питна вода відповідає гігієнічним вимогам до води, призначеної для споживання людиною.

Одеська міська рада нагадує, що наразі продовжує діяти наказ Одеської обласної державної (військової) адміністрації від 16.07.2022 № 16, яким встановлено особливий режим пересування громадян на окремих територіях Одеської області.

До прийняття окремого рішення про частковий доступ до безпечних ділянок пляжів перебування на узбережжі Чорного моря, зокрема в межах пляжних зон, ЗАБОРОНЕНО ТА НЕБЕЗПЕЧНО!

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки