19.05.2023

У Чорному морі – три ворожі ракетоносії, – ОК «Південь»

Вороже корабельне угрупування у Чорному морі наразі складається з восьми одиниць. Серед них – три надводні ракетоносії із сумарним запасом близько 20 «Калібрів», повідомило Оперативне командування «Південь».

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Минулої ночі число ворожих кораблів в угрупуванні було збільшено до 11-ти: окрім надводних, агресори задіяли також підводний човен (зараз його заведено до пункту базування). Із Чорного моря було зафіксовано шість пусків «Калібрів». Три ракети сили ППО знищили в небі над Миколаївщиною.

Але є влучання в приватне промислове підприємство Криворіжжя. Пошкоджено виробничі потужності, зруйновано адмінбудівлі. Госпіталізовано одну постраждалу цивільну людину.

Також вночі, під час ракетно-дронової атаки Shahed-136 влучив в агропідприємство одного із населених пунктів Степівської громади на Миколаївщині. Понівечино сільськогосподарську техніку та будівлю підприємства. Вибуховою хвилею пошкоджено навчальний заклад та приватні будинки мирних мешканців. Без людських втрат.

Загалом оперативна обстановка в зоні відповідальності ОК «Південь» залишається напружено складною. Сили оборони півдня продовжують контрбатарейну боротьбу. Також військові повідомляють про наступне:

– Ворог активізує повітряну розвідку на Миколаївському напрямку. Кілька днів поспіль ми нищимо безпілотних шпигунів і за минулу добу також відмінусовано «Орлан-10» на Миколаївщині.

– Протягом минулої доби ворог здійснив понад півсотні артилерійських обстрілів правобережжя, в тому числі двічі нагадав про себе в акваторії Дніпро-Бузького лиману.

– Під час обстрілів Херсону пошкоджено заклади охорони здоров’я та заклади культури. Без людських втрат.

– Ракетно-артилерійські підрозділи, відмінно виконавши вогневі завдання, «поклали» на лівому березі шість «Гвоздік» – самохідні артустановки, з яких окупанти гатили по правобережжю. Ще одну крупнокаліберну гаубицю «Мста-Б», комплекс спостереження «Муром-М», та склад боєприпасів ворог більше ніколи не застосує проти мирних українців. А 12 бійців «2-ї армії світу» отримали квитки на концерт Кобзона.

«Рівень загрози ракетного удару залишається високим, нагадуємо: не варто нехтувати сигналами повітряної тривоги, слід оперативно переходити в укриття! Ворог підступний і безпринципний, його мета нищити нас, наша мета – вижити і перемогти! Звертаємо увагу на недопущення фіксації роботи ППО. Будьте пильні та обережні», – закликають військові.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки