18.05.2023

Російські терористи завдали чергового ракетного удару по Одесі

Пізнього вечора ворог 17 травня завдав чергового ракетного удару по Одесі. Атака відбувалась з ракетоносіїв в Чорному морі та з наземних оперативно-тактичних ракетних комплексів з тимчасово окупованої території.

Про це повідомило Оперативне командування «Південь».

Сили Протиповітряної оборони знищили шість «Калібрів» і два «Іскандер-К». Більшість ракет було збито над морем, але збиття двох відбувалося над промисловим районом міста. Внаслідок повітряного бою, збиті ракети впали на будівлі промислових підприємств, які зазнали пошкоджень.

На жаль, внаслідок руйнувань загинув один цивільний охоронець, ще двох поранено.

«Ще раз нагадуємо, що навіть при успішній роботі Протиповітряної оборони уламки збитих в небі ракет можуть нести серйозну загрозу життю людей на землі. Під час повітряної тривоги життєво важливо дотримуватися правил безпеки. Бережіть себе та своїх рідних!», ‒ закликають військові.

Як раніше повідомлялося, із 21:00 17-го травня по 05:30 18-го травня ворог здійснив кілька хвиль ракетних атак по Україні. Окупанти атакували із різних напрямків. Загалом було випущено 30 крилатих ракет морського, повітряного та наземного базування. Із літаків стратегічної авіації ‒ двох Ту-160 та восьми Ту-95 ‒ випущено 22 крилаті ракети Х-101/Х-555. Із кораблів у Чорному морі – шість крилатих ракет «Калібр». Також було застосовано дві крилаті ракети «Іскандер-К» ‒ із наземних оперативно-тактичних ракетних комплексів.

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил, у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України, знищено 29 крилатих ракет.

Також збито 2 ударних БпЛА Shahed-136/131 та два розвідувальних БпЛА (ОТР).

Фото Оперативного командування «Південь».

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки