14.02.2023

Мешканця Одещини судитимуть за знущання над батьком

Правоохоронці спрямували до суду обвинувальний акт у справі про домашнє насильство. Фігурант ‒ 44-річний мешканець Ізмаїльського району (Одеська область).

Про це повідомили сьогодні в обласному управлінні поліції.

Чоловік, напиваючись, принижував та залякував 77-річного батька, з яким мешкає під одним дахом. За останні пів року на нього було складено два адміністративні матеріали, суд зобов’язав його сплати штраф, поліцейські проводили профілактичні бесіди, однак все поверталося в ту ж колію.

Врешті було розпочате кримінальне провадження і чоловіку висунули звинувачення в умисному систематичному психологічному насильстві. Згідно з діючим законодавством України, правопорушнику загрожує покарання. Можливі варіанти ‒ від громадських робіт (від 150 до 240 годин) або арешту на строк до шести місяців до обмеження волі строком до п'яти років чи й перебування за гратами до двох років.

Правоохоронці наголошують: якщо ви або хтось із ваших знайомих потерпає від фізичного, психологічного, економічного чи сексуального насильства, не замовчуйте це, а відразу звертайтеся по допомогу. Телефонуйте на спецлінію "102".

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки