13.02.2023

ДТЕК: в Одеській області застосовуються графіки стабілізаційних відключень

Попри відсутність дефіциту електроенергії в Одеській області застосовуються графіки стабілізаційних відключень. Про це повідомила сьогодні компанія ДТЕК Одеські електромережі.

У ДТЕК констатують, що ситуація лишається складною через мережеві обмеження на інфраструктурі НЕК "Укренерго" після масштабної аварії 4 лютого. Причина – пошкоджене через обстріли та аварії обладнання: електроенергія не може передаватися від генерації до споживачів по високовольтним мережам через їх руйнування.

Також повідомляється, що за останні 10 днів енергетики ДТЕК Одеські електромережі усунули понад 800 аварій на мережах компанії. З 4-го по 13 лютого 206 бригад цілодобово ремонтували мережі компанії, щоб повернути світло в домівки жителів Одеси та Одеського району. Загалом усунули 10 аварій на високовольтних, 67 – на середньої наруги та 760 на мережах низької напруги. Основна причина аварій – перенавантаження мереж.

Крім того, у ДТЕК проінформували про хід тестування нових графіків відключень, введених 9 лютого. За підсумками чотирьох днів вдалося забезпечити 100% будинків споживачів світлом в гарантовані години (біла зона). Одесити мали світло в середньому 19 годин на добу, мешканці області – 22.

Забезпечити клієнтів електроенергією на великі проміжки часу завдяки достатнім лімітам від НЕК "Укренерго" та сприятливим погоднім умовам, що збільшили зелену генерацію (вона частково покрила дефіцит електроенергії в області).

В повідомленні також йдеться про таке: "Нам дуже важливий зворотній зв'язок клієнтів про графіки. Просимо вас надсилати його у приватні повідомлення нашої Facebook-сторінки. За ці 4 дні на основі ваших відгуків про коректність роботи графіків було скориговано відключення по 141 адресі. І надалі повідомляйте про неточності в графіках. Завдяки вашому зворотньому зв’язку ми робимо їх зручнішими та кращими".

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки