14.02.2023

"Укренерго": в Одесі діють "незначні мережеві обмеження"

Ліміти споживання електроенергії до областей на сьогодні не доводились. Однак в Одесі через пошкоджену інфраструктуру все ще діють "незначні мережеві обмеження".

Про це повідомила Національна енергетична компанія "Укренерго".

Як пояснюють фахівці, причина – пошкоджене через обстріли російських терористів та аварії обладнання, електроенергія не може передаватися від генерації до споживачів по високовольтних мережах через їх руйнування. Роботи тривають.

Тим часом споживання електроенергії загалом по країні фіксується на рівні понеділка та залишається суттєвим.

ДЕФІЦИТ потужності в енергосистемі наразі відсутній. Це означає, що електростанції виробляють достатньо електроенергії, щоб покрити споживання.

ГЕНЕРАЦІЯ: виведено в ремонт енергоблок на одній з електростанцій. Це компенсується посиленою роботою гідроелектростанцій, які через водопілля мають достатньо ресурсів. Також триває імпорт електроенергії зі Словаччини.

ОБМЕЖЕННЯ: Через відсутність дефіциту потужності ліміти споживання до областей на сьогодні не доводились. Відповідно до зростання споживання можливе застосування відключень. Заміри фактичного споживання в областях України проводяться відповідно до графіка.

РЕМОНТИ: Енергетики продовжують аварійно-відновлювальні роботи на низці електростанцій, які зазнали значних пошкоджень від ракетних та дронових атак росіян. Також ремонтні роботи безперервно ведуться на всіх пошкоджених об’єктах магістральних мереж "Укренерго" для усунення мережевих обмежень та передачі необхідного обсягу електроенергії від генерації до споживачів.

Нагадаємо, що понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі й знаходяться під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, а також Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС. Крім цього, на тимчасово окупованих територіях півдня також знаходиться і більшість вітрових та сонячних електростанцій. Зазначимо, що крім АЕС, решта електростанцій – це ключові регулюючі потужності. Саме вони забезпечують покриття споживання у пікові ранкові та вечірні години.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки