13.02.2023

В Одесі затримали підозрюваних у розбійному нападі

В Одесі правоохоронці затримали підозрюваних у розбійному нападі на подружню пару. Про це повідомили сьогодні в обласному управлінні поліції. Злочин було скоєно наприкінці січня в будинку на вулиці Лузанівській.

За даними слідства, приблизно о четвертій годині ранку зловмисники за допомогою заздалегідь заготовленої драбини перелізли через паркан і проникли в помешкання, скориставшись незачиненими дверима.

Господарів зв’язали, залякували фізичною розправою, до голів приставляли пістолети. Довідавшись, де зберігаються родинні заощадження, спільники забрали гроші в національній та іноземній валютах, цінні речі, коштовні прикраси, банківську картку, позривали коштовності зі своїх жертв і втекли. Загальна сума майнової шкоди перевищила 4 млн. 400 тис. гривень.

Щойно потерпілі змогли, сповістили про злочин в поліцію. З їхніх слів, зловмисників було троє, обличчя вони ховали за масками.

В ході оперативно-розшукових заходів протягом двох тижнів викрили причетних до розбою осіб. Ними виявилися раніше судимі за майнові злочини (у тому числі розбійні напади) двоє громадян сусідньої держави та житель селища Таїрове віком 30-ти, 31-го та 56-ти років.

За місцями проживання фігурантів поліцейські провели санкціоновані обшуки, під час яких вилучили частину викрадених грошей, коштовності та кілька пістолетів травматичної дії.

Двох чоловіків правоохоронці затримали. Їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України. Йдеться про напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у житло, спрямований на заволодіння майном в особливо великих розмірах, вчинений в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до 15 років із конфіскацією майна.

Третього фігуранта шукають. Слідство триває.

Фото, відео: Головне управління Нацполіції в Одеській області.


Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки