10.01.2023

Підозрюваний у корупції заступник голови Одеської ОДА звільнений з посади

Заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Олег Муратов, фігурант кримінального провадження, підозрюваний у шахрайстві та корупції, звільнений зі своєї посади.

Фото: Суспільне

Фото: Суспільне

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Відповідне розпорядження видав сьогодні, 10 січня, начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко.

Подробиці затримання Олега Муратова правоохоронцями було оприлюднено 5 січня. За інформацією Служби безпеки України, посадовець за гроші пропонував керівнику одного зі структурних підрозділів ОВА своє «сприяння» в уникненні кримінальної відповідальності за привласнення державного майна.

За 35 тисяч доларів Олег Муратов обіцяв «вирішити питання» щодо закриття відповідного провадження, де фігурував чиновник. Для цього він нібито планував використати особисті зв’язки у правоохоронних органах України.

У межах контролю за вчиненням злочину СБУ задокументувала факт передачі посадовцю «авансу» у розмірі 27 тисяч доларів. Чиновника затримали в адміністративній будівлі ОДА, коли він передавав отримані гроші своєму водію.

Під час обшуків за місцями проживання фігуранта та в його автомобілі правоохоронці виявили понад 45 тисяч доларів, більше ніж 21 тисячу євро, золоті злитки та монети.

Олегу Муратову повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 4 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчинене в особливо великих розмірах); ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 (закінчений замах на підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища).

Заходи із викриття злочину проводили співробітники СБУ Одеської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

5 січня за рішенням суду було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. А вчора Олег Муратов вийшов із СІЗО під заставу у 3 мільйони 220,8 тисяч гривень.

В Одеській обласній державній адміністрації чиновник працював з 2002-го до 2015 року – на різних посадах, зокрема, був начальником управління економіки. До призначення заступником голови ОДА Олег Муратов очолював Південний офіс Державної аудиторської служби. Останню ж посаду посів у грудні 2020 року, ставши заступником тодішнього очільника області Сергія Гриневецького. Звільнений 10 січня 2023-го.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки