03.01.2023

Життя триває: за тиждень в Одесі народилися 79 дітей

Попри війну і терор російських агресорів в Україні народжуються діти. В Одесі за останній тиждень 2022 року з'явилися на світ 79 маленьких українців, серед яких три пари близнюків.

За цей час в міських пологових будинках народились 40 хлопчиків і 39 дівчаток.

Найбільшу кількість пологів за останній тиждень прийняли медики міського пологового будинку № 7, де побачили світ 28 немовлят.

Першим новим одеситом нового року став хлопчик Марк вагою 3310 г та зростом 50 см. Він народився о п'ятнадцятій на першу в пологовому будинку № 1 одразу після повітряної тривоги.

«Мама Юлія – оператор зв’язку у військовій частині. Вона повернулася до Одеси з Херсонської області, де перебувала разом із частиною до кінця листопада. Зараз мама та немовля почуваються добре. Загалом 1 січня в Одесі народилося 9 дітей – сім хлопчиків та дві дівчинки. І я щиро бажаю їм рости здоровими та щасливими у вільній та мирній Україні», – розповів мер Одеси Геннадій Труханов.

Загалом за 2022 рік у міських пологових будинках народилася 6 тис. 771 дитина, що значно менше ніж у 2021-му (10 тис. 102 дитини). Така ситуація пов’язана з військовою агресією Росіі, що змусила багатьох мешканців Одеси, зокрема й вагітних, залишити Україну.

Тим часом, наголошують в мерії, всі міські пологові будинки Одеси забезпечені електроенергією, водою та теплом та в повному обсязі надають медичну допомогу вагітним, породіллям та новонародженим. Медичний персонал перебуває на робочих місцях.

Життя триває!

Фото з Офіційного сайту Одеси.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки