15.12.2022

Одеського провайдера викрили в наданні абонентам доступу до російського контенту

Кіберполіція викрила одеського провайдера у наданні доступу абонентам до російського контенту. Про це повідомили сьогодні в обласному управлінні поліції.

Протиправну діяльність викрили співробітники Департаменту кіберполіції спільно з Головним слідчим управлінням Нацполіції, працівниками обласного управління Служби безпеки України та Офісом Генерального прокурора.

Попри заборону РНБО, компанія не здійснювала блокування контенту країни-агресора. Натомість співробітники підприємства налаштовували своє обладнання таким чином, щоб користувачі мали змогу безперешкодно отримувати доступ до телебачення, інтернет-ресурсів РФ і тимчасово окупованих територій України.

Послуга з підключення коштувала 3000 гривень і надалі користувачі сплачували 250 гривень щомісячної абонплати.

Компанія також з 2016 року по теперішній час брала участь у публічних закупівлях з надання послуг для державних установ та військових частин Одещини.

В офісі підприємства та за місцями розташування обладнання правоохоронці провели обшуки. Вилучено телекомунікаційні прилади та проведено фіксування трафіку.

Також під час проведення обшуку правоохоронці виявили пристрій, який забезпечував бездротовий обмін даними з «Придністровською республікою», його розмістили за 4 км від державного кордону на даху однієї з будівель.

До проведення слідчих дій залучалися спеціалісти Українського Державного центру радіочастот та спеціалісти з Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 27, ч. 2 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) ч. 6 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. За скоєне фігурантам може загрожувати до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років. Слідчі дії тривають.

Кіберполіція закликає громадян повідомляти про факти надання провайдерами доступу до ворожого контенту. Залишити звернення можна за телефоном: 0800 50 51 70.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки