15.12.2022

«Укренерго»: в енергосистемі України зберігається значний дефіцит електроенергії

Станом на 15 грудня в енергосистемі України зберігається значний дефіцит електроенергії. Ситуацію значно ускладнюють погодні умови: сніг, обледеніння, сильні пориви вітру.

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Про це повідомили сьогодні в Національній енергетичній компанії «Укренерго».

На сході ворог знову завдав артилерійського удару по одному з деокупованих районів. Пошкоджено об’єкти енергетичної інфраструктури. Аварійно-відновлювальні роботи почнуться після дозволу військових. Обстріли тут майже щоденні, енергооб’єкти постійно зазнають пошкоджень, і ремонтні роботи сповільнюються через небезпеку для життя ремонтників.

Всім обленерго доведені ліміти добового споживання електроенергії. На жаль, зранку в деяких областях вони вже перевищені та застосовані аварійні відключення. Ремонтні бригади «Укренерго» разом із колегами з обленерго та компаній-виробників цілодобово працюють на відновленням пошкодженого при обстрілах обладнання, наголошують в НЕК.

Нагадаємо, напередодні, 14 грудня, російським терористам не вдалося досягти своєї мети. Середа розпочалась з масованої атаки ворожих дронів. Однак завдяки блискучій роботі Сил Протиповітряної оборони об’єкти енергетичної інфраструктури не зазнали ушкоджень – всі 13 БпЛА було збито.

Як раніше повідомлялося, у вівторок було введено в роботу ще один блок на атомній станції. Але ситуація в енергосистемі України все ще залишається складною через великий обсяг пошкоджень в енергетичній інфраструктурі.

Аварійні відключення сьогодні відбуваються і в Одесі, в області тривають відключення екстрені. Енергетики ДТЕК та «Укренерго» просять набратися терпіння та зберігати спокій, запевняючи, що вже
роблять все можливе, аби повернути світло в оселі мешканців Одещини.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки