17.08.2022

В Чорному морі – два ворожі ракетоносії з 16-ма «Калібрами»

Російські кораблі в штормовому Чорному морі продовжують укриватися за мисом Тарханкут вздовж кримського узбережжя. Але напоготові – два ворожі надводні ракетоносії з 16-ма «Калібрами».

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь», наголошуючи, що загроза ракетних атак залишається високою.

В денному зведенні ОК «Південь» також йдеться про наступне:

Обстановка в нашій операційній зоні складна, має тенденцію до напруження, але контролюється силами оборони. Ворог продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу оборони в тактиці контрбатарейної боротьби та із застосуванням авіації.

Миколаїв ворожі війська знов обстріляли зенітно-ракетними системами С-300. Пошкоджено житлові будинки та будівлі закладу освіти, промислову інфраструктуру міста. Інформація про постраждалих уточнюється.

Літаками стратегічної авіації Ту-22М3 з пуском ракет Х-22 атаковано Одещину. Внаслідок влучання двох ракет сталося руйнування і спалахнули пожежі на одній з баз відпочинку та в кількох приватних будівлях неподалік. Чотири цивільні особи отримали поранення, їм надано медичну допомогу, важких нема. Пожежу на загальній площі понад 600 кв. м ліквідовано.

По нічному Нікополю ворог зробив 8 пострілів зі ствольної артилерії. У місті понівечено кілька приватних будинків, автівки та газогін. Люди неушкоджені.

По Червоногригорівській громаді росіяни скерували 40 снарядів з «Градів». Пошкоджене місцеве підприємство та лінія електропередач. Минулося без загиблих та поранених.

Тричі за ніч ворожі гелікоптери атакували наші позиції на лінії зіткнення, втрат не допущено.

Наші ракетно-артилерійські підрозділи продовжують виконання вогневих завдань, втрати ворога уточнюються.

Загроза ракетних ударів та обстрілів залишається високою для всіх районів півдня України, не нехтуйте попередженнями про повітряні тривоги, не наражайте себе на небезпеку, в тому числі на узбережжі і в прибережних водах, пам’ятайте, що встановлені обмеження – це турбота про збереження вашого життя і здоров’я.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки