08.08.2022

В ОК «Південь» підтвердили повідомлення про ураження Антонівського та Каховського мостів

Минулої ночі Збройні Сили України продовжили відрізати шляхи постачання російських військ на тимчасово окупованій Херсонщині – знову влучили по Антонівському та Каховському мостах.

Ілюстрація: focus.ua

Ілюстрація: focus.ua

Цю інформацію офіційно підтвердило в денному зведенні Оперативному командуванні «Південь», повідомивши також про ураження чергового складу боєприпасів.

Нагадаємо, після попередніх ударів по мосту окупаційна влада оголосила про ремонт переправи і навіть планувала відкрити міст цього тижня. Нині ж в так званій адміністрації повідомили, що відкриття переправи «відкладається».

Загалом з 1 по 7 серпня ЗСУ знищили 21 склад БК, 17 баз, два командні пункти, один штаб і одну нафтобазу. Такі дані навів речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, запевнивши, що «далі буде».

Тим часом поточна оперативна обстановка на півдні України – напружена та динамічна у розвитку, але контролюється Силами оборони, повідомляє ОК «Південь». Ворог продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу оборони. Суттєвих змін у складі та положенні не має.

Протягом ночі ним нанесено три ракетні удари.

– По селу Кам’янському Червоногригорівської громади Дніпропетровщини випущено дві ракети типу Х-59, які влучили по території рибгоспу, де знищили адміністративну будівлю, пошкодили обладнання та транспорт. Понівечено 9 житлових будинків. Без людських втрат.

– Миколаївщину ворог атакував реактивними системами залпового вогню «Смерч». Близько четвертої ранку обстріляно передмістя обласного центру та поза населеними пунктами Широківської громади. Постраждалих немає. Під постійним ворожим вогнем залишаються населені пункти Березнегуватської громади, що знаходяться на лінії розмежування. Понад ранок обстрілів зазнало селище Березнегувате. Пошкоджено об'єкти цивільної інфраструктури. Попередньо – без людських втрат.

– Ворог продовжує наносити авіаційні удари по вивільнених з-під окупації населених пунктах, з метою повернення собі втрачених позицій, але успіху не має. У нас – без втрат.

– З реактивних систем залпового вогню «Град» російські агресори продовжують обстрілювати Нікопольський та Криворізький райони Дніпропетровщини. Під вогонь потрапили чотири села у двох громадах. Минулося без постраждалих. У Криворізькому районі ворог зі ствольної артилерії обстріляв Зеленодольську громаду.

– Тим часом в Чорному морі на бойовому чергуванні продовжують перебувати чотири носії 24-х «Калібрів» та один великий десантний корабель.

– Ранком з акваторії Чорного моря був зафіксований пуск 4 крилатих ракет морського базування типу «Калібр». Силами протиповітряної оборони всі ракети знищено в південному і центральних регіонах України.

– Загальне корабельне угруповання в кількості 12 одиниць традиційно здійснює маневрування вздовж південно-західного узбережжя Криму у безпечному від уражень районі.

– Функціонування «зернових коридорів» триває за планом, під контролем Стамбульського координаційного центру. Зривів та провокацій не зафіксовано.

«Загрози ракетних та артилерійських обстрілів в південних областях зберігаються. Отже, дотримання алгоритмів дій при сигналах повітряної тривоги, залишається правильним способом реагування на них. Будьте свідомі і відповідальні у ставленні до інформації, справ, людей та власного життя», – закликає ОК «Південь».

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки