11.07.2022

Черговий ракетний обстріл Одещини: розпочато кримінальне провадження

За процесуального керівництва прокурорів Білгород-Дністровської окружної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Про це повідомила Одеська обласна прокуратура.

Сьогодні вдень військові країни-агресора, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, вкотре завдали ракетних ударів по мирному населенню Одещини, зокрема, окупанти обстріляли курортне селище у Білгород-Дністровському районі.

Через ракетні удари значних руйнувань зазнали житловий будинок та складське приміщення, що належить ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт».

Також в радіусі 1 км від місць вибуху у сусідніх будинках та господарських будівлях пошкоджено стіни, покрівлю та вибито вікна. Зазнали руйнувань щонайменше 5 приватних будинків.

Попередньо загиблих та поранених немає. Встановлюються особи, яким завдано матеріальний збиток внаслідок влучання ворожих снарядів.

Наразі правоохоронці проводять першочергові слідчі дії, зокрема, допити потерпілих, свідків та очевидців. Також у ході проведення огляду місця події, виявлено та вилучено уламки від механізму ракет.
Слід зазначити, що будь-які військові об’єкти на даній території відсутні, наголошують в прокуратурі.

Раніше Оперативне командування «Південь» повідомило, що сьогодні російські агресори нанесли по Одещині два ракетні удари із застосуванням авіації.

Чотири ракети Х-31 було випущено з російського літака Су-30 (про наслідки цього удару і йдеться в повідомленні прокуратури). Ще три ракети Х-31 були спрямовані по сільськогосподарських угіддях регіону. Пожеж не виникало. Постраждалих немає.

Фото Одеської обласної прокуратури.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки