11.07.2022

В одеській Опері відзначили 50-річчя творчої діяльності Василя Навротського

В Одеському національному академічному театрі опери та балету відзначили 50-річчя творчої діяльності видатного вокаліста, народного артиста України Василя Навротського.

З нагоди ювілею відбувся показ опери Дж. Россіні «Севільський цирульник» за участі самого Василя Навроцького, який в цей вечір вкотре вражав глядачів в партії Базиліо своєю майстерністю і яскравістю образу.

Як повідомляє прес-служба Одеської опери, вистава зібрала повну залу гостей – знавців оперного мистецтва та палких шанувальників творчості майстра. Панувала святкова, урочиста атмосфера, а фойє театру ще задовго до початку вистави, наповнилось п’янким ароматом квітів для ювіляра.

Василь Всеволодович Навротський – народний артист України, соліст Одеської національної опери, професор Одеської національної музичної академії ім. А.В. Нежданової.

В творчому доробку маестро – понад тисяча зіграних вистав, близько двохсот виконаних оперних партій, з яких більше п’ятдесяти – провідні, численні камерні і концертні програми.

«Василь Навротський – унікальний вокаліст, талановитий педагог і людина з надзвичайно широкою душею», – кажуть його колеги.

Фото Юрія Литвиненка.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки