09.07.2022

Одеська каратистка Анжеліка Терлюга – чемпіонка Всесвітніх ігор

Одеська каратистка Анжеліка Терлюга здобула золоту медаль Всесвітніх ігор, які проходять в американському місті Бірмінгемі. Українка стала непереможною у ваговій категорії до 55 кг.

Про це повідомила сьогодні прес-служба Одеської облдержадміністрації.

На своєму шляху у груповому раунді одеситка розпочала з нічиєї проти бразилійки Вікторії Кумізаки – 3:3. Після цього Ліка обіграла свою головну суперницю, олімпійську чемпіонку Івет Горанову з Болгарії (3:0), а за нею – Дженіфер Варлінг з Люксембургу (4:1). У півфіналі Анжеліка Терлюга розгромила американку Трініті Аллен (8:1), а у фіналі здолала чинну чемпіонку світу Ахлам Юссеф з Єгипту – 1:0.

Свою перемогу на Всесвітніх іграх Анжеліка присвятила Україні та заявила, що вірить у перемогу нашої держави у війні проти агресора: «Я горда, що виграла цю медаль для своєї країни. Я горда бути українкою. І я горда, що принесла щось хороше для України. Це було моєю мрією: виграти цю медаль і зробити це у найскладніших умовах. Я упевнена, що скоро ми переможемо, і моя країна переможе в усьому».

Нагадаємо, що в травні 2022 року Анжеліка стала чемпіонкою Європи, а на останніх Олімпійських іграх в Токіо здобула срібну медаль.

Нинішнє золото – вже сорокова нагорода Анжеліки Терлюги, завойована на великих змаганнях. «У її колекції не вистачає лише нагороди світової першості – тобто, ще є мотивація та стимул для подальших перемог», – зазначають в Українській федерації карате.

11-ті Всесвітні ігри розпочалися 7 липня. Участь в них беруть найкращі спортсмени з 30 країн світу. Вони змагаються за перемогу в неолімпійських видах спорту.

Додамо: ці змагання мали пройти в Бірмінгемі 2021 року, але через пандемію COVID-19 їх перенесли на рік – як і Олімпійські ігри-2020 у Токіо.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки