21.06.2022

ОК «Південь» – про удар по острову Зміїний і оперативну обстановку в південних регіонах

По острову Зміїний, окупованому російськими агресорами, українські захисники нанесли зосереджений удар із застосуванням різних сил та способів ураження.

Ілюстративне архівне фото

Ілюстративне архівне фото

В результаті «те, що рашисти гордо називали острівним гарнізоном, обліковує значні втрати», повідомило сьогодні Оперативне командування «Південь». Наголошується: військова операція триває і потребує інформаційної тиші до її завершення.

В командуванні також проінформували, що склад ворожого корабельного угруповання в Чорному морі за ніч не змінився, отже загрози і виклики – теж. Раніше повідомлялося про те, що це угрупування станом на ніч складалося з п’яти кораблів, одного підводного човна та чотирьох великих десантних кораблів.

Загалом в операційній зоні Сил оборони півдня України обстановка, за оцінкою військових, складна, але контрольована.

– На Миколаївщині після ворожих обстрілів у с. Лимани Галицинівської громади виникла пожежа житлового будинку та сухої трави. Потерпілих немає. Також вночі було обстріляно Первомайську громаду. За попередньою інформацією потерпілих немає, але суттєво пошкоджено будівлі.

– Ранком знов нанесено ракетний удар з повітря та реактивними системами залпового вогню з Херсонського напряму по Миколаєву та передмістю. Ворог продовжує руйнувати портову інфраструктуру та сільськогосподарські площі. Інформація про руйнування та постраждалих уточнюється.

– На Херсонщині тривають обстріли, окупанти застосовують різну зброю, включаючи ту, що заборонена міжнародними конвенціями. Обстановка в регіоні вкрай складна. Особливо у населених пунктах, які знаходяться біля Снігурівки, Зеленодольської громади та на кордоні із Миколаївщиною. Критичною залишається ситуація із відновленням електроенергії та води у селах Бериславського району.

– Але наші підрозділи продовжують нищити ворога і відтискати його на схід. Гелікоптерною парою ранком нанесено удар по скупченню живої сили та військової техніки противника. Ракетно-артилерійськими підрозділами відпрацьовано понад 100 вогневих завдань. Їх результати уточнюються, але станом на ранок вже було відомо, що ліквідовано 26 окупантів. Також знищено танк, багатоцільовий броньований тагяч, 3 броньовані і 4 вантажні автівки.

«Пам’ятайте про небезпеку, що міститься в прибережних водах та на узбережжі всього південного регіону. Не нехтуйте правилами дій при повітряних тривогах, попередженнями та заборонами, які в першу чергу спрямовані на збереження ваших життів. Будьте пильними і свідомими, довіряйте силам оборони та достовірним джерелам інформації», – закликають в Оперативному командуванні «Підень».

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки