21.06.2022

ОК «Південь» – про вороже корабельне угрупування й наслідки масованої ракетної атаки

Корабельне угруповання російських окупантів у північно-західній частині Чорного моря наразі складається з п’яти кораблів, одного підводного човна та чотирьох великих десантних кораблів.

Наслідки ракетного удару в Одесі. Фото: Головне управління ДСНС в Одеській області.

Наслідки ракетного удару в Одесі. Фото: Головне управління ДСНС в Одеській області.

Решта Чорноморського флоту РФ, всупереч панічним вкидам ворожої пропаганди, перебуває в пунктах базування. Про це повідомило Оперативне командування «Південь», наголосивши водночас, що загроза нового ракетного удару лишається актуальною, як не виключена і спроба висадки десанту.

«Обстановка в зоні відповідальності Сил оборони півдня динамічна й напружена. Активність наших дій змушує ворога застосовувати відчайдушні засоби впливу. Обмежений в маневрах і скований в просуванні вперед, противник на суходолі намагається втримуватися на крайньому облаштованому рубежі оборони. Тим часом з повітря і з тимчасово окупованого Криму наносить масований ракетний удар», – сказано в повідомленні.

Йдеться про атаку на український південь, яку росіяни вчинили вдень 20 червня, протягом трьох годин випустивши 14 ракет. В нічному зведенні військові оприлюднили більш докладну інформацію про неї.

– Чотири ракети Х-31А з ворожого винищувача та одна ракета типу «Онікс» з берегового ракетного комплексу були спрямовані на Очаків (Миколаївська область) та влучили в сільськогосподарські угіддя у передмісті.

– Решта дев'ять «Оніксів» були адресовані Одещині. В дельті Дуная пошкоджено житлові будинки на островах, в Білгород-Дністровському районі – влучання біля цвинтаря і біля об’єкту промислової інфраструктури. Тут, на щастя, обійшлося без жертв та постраждалих.

– В Одесі ж, де ракета влучила в логістичний продуктовий склад й спричинила пожежу, загинув цивільний – охоронець.

Підбиваючи підсумки доби, ОК «Південь» також зазначає: намагаючись посилити свій вплив на нашу оборону і контрнаступальні дії, ворог застосував заборонені нормами міжнародного гуманітарного права запалювальні боєприпаси.

– На Херсонщині по наших позиціях наносився авіаційний удар гелікоптером противника Ка-52. Без втрат. У відповідь нашими гелікоптерами також атаковано скупчення противника.

– Українські ракетно-артилерійські та інші підрозділи під час виконання вогневих завдань знищили 25 окупантів, танк Т-62, самохідну реактивну установку розмінування «Метеорит», потужну станцію зв’язку, радіолокаційну станцію та станцію радіоелектронної боротьби, дві одиниці військової автомобільної техніки та три склади боєприпасів. Під час спроби провести повітряну розвідку на Миколаївщині ворог також втратив два БпЛА типу «Орлан-10».

– Море продовжує красномовно переконувати відпочивальників триматися від берегової смуги якнайдалі. В Коблевому хвилями до берега принесло чергову морську міну. На відстані близько 50 м вона безконтрольно здетонувала. На щастя, на пляжі та в прибережних водах людей не було, тож ніхто не постраждав.

«Не наражайте себе на небезпеку, будьте свідомими і мудрими, не ігноруйте сигнали про повітряну тривогу, дотримуйтесь алгоритму правильних дій, не довіряйте фейкам і сумнівним джерелам інформації. Довіряйте Силам оборони та не сповіщайте ворога про їх дії заради вашої безпеки та захисту», – закликає Оперативне командування «Південь».

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки